Werkwijze

Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit 6 gesprekken van anderhalf uur. Een enkel gesprek als onderhoud om weer de nodige helderheid te krijgen, kan ook. 
Heb je een burn-out dan kunnen meer gesprekken, soms van kortere duur, nodig zijn. In overleg bepalen we wat het best bij jou past. 

Omdat de klik tussen jou als gecoachte en mij als coach van belang is voor het slagen van het traject, start ik altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (intake) van een half uur. Naast het kennismaken verkennen we globaal je coachvraag, is er ruimte voor vragen en maken we afspraken over een mogelijk vervolg. 

Bij de start van het eerste coachingsgesprek formuleren we je coachvraag en het doel dat je met het traject wilt bereiken. Daarmee gaan we aan de slag, niet volgens een standaard traject, maar afgestemd op wat op dat moment voor jou nodig is. De coachings- en gesprekstechnieken die ik gebruik, stem ik af op jou en je coachvraag. Je krijgt na ieder gesprek opdrachten mee naar huis waarmee je aan de slag gaat tussen twee gesprekken in. Ik vraag je ook om thuis na het gesprek te reflecteren op het coachingsgesprek en mij je reflectie te mailen. Zo sta je na ieder gesprek stil bij datgene wat jou is bijgebleven, bij je inzichten en ook bij wat je daarmee gaat doen. 
 
Om grip te houden op het traject evalueren we halverwege het traject je coachvraag en -doel en stellen we deze waar nodig bij. Aan het einde van het coachingstraject staan we stil bij je oorspronkelijke coachingsvraag en -doel, je proces, belangrijke inzichten, stappen en leermomenten en bespreken we wat je gaat doen om je bereikte doelen duurzaam vast te houden. 

Ongeveer drie maanden na afsluiting van je traject, neem ik nog een keer contact met je op om te horen hoe het met je gaat na onze gesprekken. Graag hoor ik dan hoe je je opgedane inzichten inzet en wat dat betekent voor je gedrag op  langere termijn.

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Neem dan contact op via het contactformulier dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je je vragen kwijt kunt. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen, kijk dan onder Ervaringen.

Coach hoogbegaafd hoogbegaafdheid stress burnout hsp Tilburg Eindhoven Breda Berkel-Enschot Den Bosch