Coaching burn-out stressklachten stress coach Tilburg Berkel-Enschot Breda Den Bosch Eindhoven

Stressklachten en burn-out

Stress is onderdeel van het gewone leven van iedereen. Het zet ons aan tot actie. Zolang stress kortdurend is en de adrenaline die erbij hoort op korte termijn weer kan wegvloeien, is er niks aan de hand.
Als er sprake is van langdurende stress, als je je stressreactie niet meer kunt ''uitzetten'', dan kun je klachten ontwikkelen. Je blijft dan in een staat van verhoogde paraatheid die op langere termijn nare gevolgen kan hebben. Zo kan normale stress uitgroeien tot stressklachten en overspannenheid en als dit blijft voortduren uiteindelijk tot een burn-out.

Coaching bij stressklachten en burn-out:


Bij stressklachten en overspannenheid help ik je om zicht te krijgen op je klachten, de factoren in je omgeving en op je valkuilen waardoor je klachten hebt ontwikkeld. We zetten acties op een rij die je kunt ondernemen om het proces duurzaam te keren en je stress terug te brengen naar een normaal niveau. En je krijgt huiswerk waarmee je aan de slag gaat. Het doel van het coachingstraject is het voorkomen van een burn-out en het duurzaam terugbrengen van je stress tot een normaal niveau.

Bij burn-out ga ik met jou allereerst aan de slag met je dagritme, je basisbehoeften, gericht op het weer verkrijgen van energie. Korte coachwandelingen in de natuur kunnen daarbij helpen. We brengen in kaart op welke terreinen de aanleiding van je burn-out zich vooral afspeelt. Welke omgevingsfactoren, welk gedrag en gedachten een rol hebben gespeeld bij het ontwikkelen van een burn-out. En we richten ons vooral op wat je zelf (anders) kunt gaan doen om uit je burn-out te raken.
Iedereen is anders en dat geldt ook voor iedere burn-out. De meeste mensen herstellen met de juiste begeleiding gelukkig van een burn-out. Wel is het een pad van vallen en opstaan dat soms lang duurt en is de kans op terugval aanwezig.
Het kan ook zijn dat je meer begeleiding nodig hebt dan ik als coach kan bieden. Ik zal je bij twijfel aan mijn kant dan ook altijd doorverwijzen naar je huisarts of naar een psycholoog.

Wil je meer weten over mijn aanpak en hoe deze jou zou kunnen helpen, neem dan contact met me op via het contactformulier voor een vrijblijvende kennismaking.